Serrapeptáza - Váš najlepší priateľ v boji s chorobami.

Serrapeptase môže pomôct pri týchto ochoreniach:

  •  Vysoký tlak
  •  Srdce a cievne ochorenia
  •  Astma
  •  Migréna a bolesti hlavy
  •  Cukrovka II a diabetická polyneuropatia
  •  Osteoporóza
  •  Zápal kĺbov, artritída, reumatoidná artritída
  •  Zápaly
  •  Ochorenia čreva
  •  Cystická fibróza prsníkov
  •  Skleróza multiplex
  •  Úrazy
  •  Športové úrazy
  •  Úľava od bolesti
  •  Proti starnutiu
 

 

Ochorenia čreva

Asi 2 percentá populácie v súčasnosti trpí chorobou zápalu čriev, ktorá zahŕňa ulceróznu kolitídu a Crohnovu chorobu. Zjednodušene by sa dalo tieto choroby popísať ako zápalové procesy zažívacieho traktu. 
 

 

Ich najbežnejšími prejavmi sú: kŕče a silné bolesti, strata na váhe, krvácajúce hnačky, horúčky, únava, nevoľnosti. Okrem týchto prejavov sa zápaly čriev sa môžu prejavovať aj v iných častiach tela, napríklad problémami s: pečeňou, očami, svalmi a kĺbami, žlčníkom, obličkami, pokokožou.V zriedkavejších prípadoch môže dochádzať k narúšaniu črevných stien a prechodu ich obsahu novovytvorenými kanálmi do konečníka, ženských orgánov, brušnej dutiny alebo až na kožu.Tieto zápalové ochorenia čriev môžu byť extrémne boľavé, vysiľujúce a dokonca až život ohrozujúce.
 
Cieľom väčšiny konvenčných liečebných metód býva potlačovanie zápalov, pri ktorých sa využívajú klasické protizápalové lieky. V prípade neúspechu sa  po operačných možnostiach.
 
Medzi tri najčastejšie príčiny ulceróznej kolitídy a Crohnovej choroby sa 
 
najpravdepodobnejšími javí:
 
1. paratuberkulózna mykobaktéria (v mlieku)
 
Baktéria, ktorá spôsobuje podobné ochorenie u dobytka, je pravdepodobne príčinou Cronovej choroby aj u ľudí. Prejavuje sa typickým chronickým zápalom čriev sprevádzaným bolesťami, krvácaním a hnačkami. Predpokladá sa, že táto baktéria sa do ľudského zažívacieho traktu dostáva prostredníctvom kravského mlieka a iných mliečnych výrobkov. Pojednávajú o tom viacerú štúdie, ktoré to potvrdzujú. Zistilo sa, že táto baktéria je prítomná v približne 2% komerčne predávaného pasterizovaného kravského mlieka. Pasterizácia nielenže zabíja prospešné mliečne baktérie, ale nijako neškodí škodlivým baktériám. Ich samotná prítomnosť má potenciál stále vyvolať reakciu imunitného systému a následne spôsobovať autoimúnne ochorenia, pričom Crohnova choroba alebo ulcerózna kolitída sú len jednými z možných prípadov.
 
Platí tu zásada: Črevo nemôže byť súčasne obývané dobrými aj zlými typmi baktérii. Jedné vytláčajú druhé. Preto by sme sa mali snažiť, aby človek vo svojej strave konzumoval viac tých prospešných baktérii, ktoré následne vytlačia tie škodlivé. V prípade pasterizovaného mlieka, kde sú všetky prospešné baktérie mŕtve, potom tie zlé nemá kto vytláčať, čo následne vedie k ich premnoženiu a rozvoju choroby.
 
2. Antibiotiká
 
Ďalšou predpokladanou príčinou Cronovej choroby a ulceróznej kolitídy sú antibiotiká. Keď sa antibiotikami vyničí črevná mikroflóra, následne dochádza k premnoženiu kvasiniek, húb a škodlivých baktérii, čo následne vedie k zápalovým procesom. Tie sa však nemusia obmedzovať len na samotný tráviaci trakt, ale sa často sa môžu prenášať aj na ostatné orgány ako oči, pečeň, žlčník, svaly, spojivové tkanivá a kĺby, obličky a pokožku.
 
3. Kvasinky a mykotoxíny
 
Niektorí vedci tvrdia, že predovšetkým  kvasinky a hubové toxíny (mykotoxíny) sú priamou príčinou Cronovej choroby. Priebeh choroby bol oveľa miernejší u tých ľudí, ktorí boli na bezkvasinkovej diéte, teda strave neobsahujúcej pečivo a droždie.
 
Prírodná liečba ulceróznej kolitídy a Cronovej choroby
 
Pre úspešnú liečbu uvedených ochorení je nutné v prvom rade odstrániť ich príčiny, ktoré sú popísané vyššie:
 
- prejsť z pasterizovaného kravského mlieka na nepasterizované od kráv     kŕmených čerstvou trávou a chovaných bez vakcinácii
 
- vyhýbať sa antibiotikám (po porade s lekárom)
 
- dostatok pohybu a čerstvého vzduchu
 
Okrem nich sú aj ďalšie účinné prírodné terapie, ktoré môžu liečbe napomôcť.
 
1. Vyhýbajte sa nebezpečným obilninám obsahujúcich glutén
 
2. Obmedzte alebo úplne vylúčte zo stravy rafinovaný cukor
 
Hlavne sa vyhýbajte fruktóze, ktorá povzbudzuje zápaly prostredníctvom zvýšenia hladiny inzulínu v krvi. Taktiež sa vyhýbajte umelým sladidlám, ktoré majú celú škálu ďalších škodlivých účinkov.
 
3. Konzumácia dostatočného množstva probiotík
 
Fermentované jedlá ako kyslá kapusta, kombucha, jogurty (z nepasterizovaného mlieka od zdravo chovaných kráv) sú plné prospešných baktérii.
 
4. Kokosový olej
 
Kokosový olej sa preukázal byť veľmi prospešnou súčasťou stravy kvôli svojím protizápalovým a liečiacim účinkom na tráviaci trakt. Kokosový olej má tiež protimikrobiálne účinky na škodlivú črevnú mikroflóru.
 
5. Rybací olej
 
Rybací olej je veľmi dôležitým a nepostrádateľným prvkom pri predchádzaní a liečbe zápalových procesov v tráviacej sústave.
 
6. Vyriešenie psychickej traumy
 
Zápalové procesy v črevách často súvisia s nevyriešenými psychickými a emocionálnymi traumami, prevažne z ranného detstva pred 6. rokom života, ktoré sú vryté hlboko do podvedomia. Preto v prípade existencie duševnej traumy, je často ťažké dosiahnuť zlepšenie zdravotného stavu, pokým sa táto trauma nevyrieši.
 
7. Kôrovcový, planktónový olej (Krill oil)
 
Výsledky nového výskumu na zvieratách publikované v Škandinávskom denníku Gastroenterológie potvrdili, že kôrovcový olej poskytuje viacero ochranných účinkov proti zápalovým ochoreniam čriev, vrátane zníženia zápalového a oxidatívneho stresu. Uvedené účinky sa pripisujú vysokému obsahu omega 3 mastných kyselín (EPA a DHA), ktoré pri zápaloch hrajú dôležitú úlohu. Konkrétne ide o produkciu látok známych pod názvom resolvíny a protektíny, ktoré dokážu potlačiť zápal ešte pred tým, než stihne napáchať nejaké škody. Okrem samotných omega 3 mastných kyselín kôrovcový olej ďalej obsahuje astaxantin. Existujú len dva významné zdroje astaxantínu. Prvým je samotný planktón, ktorý ho dokáže vyprodukovať. Druhým sú morské živočíchy, ktoré uvedený planktón konzumujú, ako napríklad losos, ustrice a kôrovce. Prírodný astaxantín je nielen silným antioxidantom, ale zdá sa, že je aj účinnou protizápalovou látkou, ktorá dokáže utlmovať zápalové mediátory, ktorými sú napríklad nádorový nekrózny faktor alfa, oxidy dusíka alebo zápalové enzýmy COX-1 a COX-2. 
 
8. Optimalizujte svoje hladiny vitamínu D
 
Ukazuje sa tiež, že vitamín D dokáže byť takmer tak účinný ako živočíšne získané omega 3 mastné kyseliny pri liečbe zápalových ochorení tráviaceho traktu. Jedným z dôvodov, prečo vitamín D funguje je skutočnosť, že sa podieľa na tvorbe takmer 200 druhov antimikrobiálnych peptidov. Veľké množstvo expertov totiž považuje zápalové ochorenia čriev za infekčnú chorobu.
 
9. Používanie prírodných protizápalových bylín
 
Jednou z najznámejších bylín s protizápalovými účinkami je kurkuma (turmeric) obsahujúca primárny polyfenol kurkumín. Ďalšou známou bylinou  je napríklad bosvelia (boswellia) majúca vynikajúce klinické výsledky, vrátane jej bezpečnostného profilu pri liečbe chronických zápalových ochorení čriev.
 
Ako môže Serrapeptáza pomôct?  
 
Serapeptáza sa používa ako účinná  alternatíva antibiotík v mnohých krajinách. Lieči zápalové poruchy a bojuje nielen proti zápalu, ale tiež zmierňuje bolesti a opuchy, skracuje čas hojenia a podporuje imunitný systém. Má čistiaci účinok.